Skip to main content

HOLSTED Å PARK


HOLSTED Å PARK:

I Holsted er man ikke langt fra smukke og idylliske omgivelser.
Maxplay har i samarbejde med Holsted Å Park, lavet et legeområde i naturtema og en stor legeskulptur formet som en odder. For ved Holsted Å kan man nemlig være heldig at finde fodspor fra oddere, samt andre små pattedyr, fugle og insekter.

Vi fik ideen til at få samlet de dyr der naturligt er ved åen, men som børn og voksne ikke ser ofte på land. For at få fuldført områdets stemning og give temaet mere sammenhæng med åens natur, er der også lavet siv dunhammere og natursten.

LEGEPLADSEN: ODDEREN

Hovedattraktionen i områderet er den store odder, der er bygget af vandfast krysfinér, Sibirisk lærketræ og egetræ. Den er let at lege på og man kan bl.a. klatre på siderne og bruge dens knurrehår til at klatre i. Dens flotte skulpturelle form og størrelse, vil helt sikkert være med til at tiltrække både børn og voksne.

Siderne på odderen er lavet i trælister, der gør den gennemsigtig.  Flere steder, er der lavet store åbninger, så man let kan kravle og klatre ind hvor man har lyst.

Odderen lever i vandkanten og har sin gang mellem siv, dunhammere, natursten og åens små dyr. Derfor har vi skabt et miljø med vores odder, hvor der også er stolper med udseende som sivene eller dunhammerne i en flot grøn farve. De fine åkander og de smukke natursten er gode som opholdssted, passer ind i omgivelserne.

Odderen er ikke det eneste dyr man kan lege på. Der er masser af liv i græsset og sivene ved vandkanten. Rundt i parken summer det nu af insekter, der leder efter et sted at sidde og sole sig. Sølvsmeden, myggen og edderkoppen, er andre elementer på legepladsen, hvor man kan klatre, rutsje på rutsjebane, svinge i torvene, øve motorikken og lege tag-fat.

LEGEPLADSEN: INSEKTERNE

Området med insekterne indeholder en masse nye legemuligheder; gyngestativ, armgang, en bro, et klatrenet, bomme, svævende ræb og trædestubbe. Alt samlet til en bane af høje siv, dunhammere og insekter.

Legepladsen er designet til at være sjov for alle aldersgrupper.

LEGEPLADSEN: DEN LILLE SØ MED FISK

I et område til de mindre børn, er temaet med dyr og planter fra åen med til, at få de tre nye områder til at fremstå som en helhed. Småbørnsområdet er opdelt i flere legeområder, så de mindste kan lege for sig selv eller indgå i fælles leg. Og ingen å, uden fisk! Maxplay har gjort plads til en fisk, der giver mulighed for rolleleg, rutsjeture og gemmeleg. Ved siden af fisken sidder der en lille mariehøne i flotte farver og her kan børnene få sig en vippetur. På den anden side af fisken, er den store fugleredegynge, som kan bruges af flere eller alene.

Sandkassen er indrammet med egesvelle-kant og kan bruges til at sidde på, eller til at lege balancelege på. Over sandkassen er et stort solsejl udspændt, så de mindste kan komme ind i skyggen når sommersolen bager.

I sandkassen er der også et lille legehus med vindue samt bord/bænke, samt en lille balancebane med bomme og natursten er koblet til sandkassen. Det kan godt være hårdt at skulle holde øje med sine børn, så derfor har vi lavet en bænk af egesveller i det ene hjørne af sandkassen, hvor de voksne kan tage et velfortjent hvil og kigge på de legende børn.

Projektdetaljer

KUNDE – Holsted Å Park
PROJEKTTYPE – Naturlegeplads i en skræddersyet løsning
PROJEKTANSVARLIG – Niels Ø. Madsen

Få besøg af en konsulent

Udfyld nedenstående, så vender vi tilbage til dig inden for 24 timer.

  Segment


  Haster det, så kontakt os på

  +45 70 20 93 93

  KONTOR DANMARK

  Falkevej 5
  4600 Køge

  T: +45 70 20 93 93
  M: info@maxplay.dk

  PRODUKTION DANMARK

  Hanningvej 65, Isenvad
  7430 Ikast

  T: +45 86 86 10 55

  KONTOR NORGE

  Sundbyveien 90,
  1407 Vinterbro

  T: +47 45 88 66 11
  M: info@maxplay.no

  Maxplay ApS   |   CVR. NR: 38141783   |   Persondatapolitik