E

E – vores tilgang til klima og miljø
Bliv kontaktet af konsulentHvordan arbejder vi?

Vi ved at legepladsbranchen belaster miljøet, da produktion med træ og stål i legepladser efterlader et miljøaftryk. Derfor følger vi den danske lovgivning og udvikling tæt. Vi vil gerne være et skridt foran ifht. nye miljøkrav og hilse dem velkommen. Vi forudser nye lovkrav i fremtiden, som kun gavner os alle imod flere bæredygtige legepladser

Hvad gør vi?

  1. Ansvarlig skovdrift FSC og PEFC – Maxplay og vores produktion, NOLES, er begge FSC-certificeret og sikrer ansvarlig skovdrift. Derudover er vores største leverandør PEFC-certificeret og planter et nyt fyrtræ, hver gang der fældes et til en legeplads.
  2. Transport og pakning – Vi sørger for at fragte alle projekter, så der er så lidt transport som muligt. Vores leverandør Lappset pakker kompakt for at undgå at transportere luft. Lappset har et Rinki certifikat for dette.
  3. Minimal vedligeholdelse – Vores produkter er designet til at være lette at vedligeholde. Reservedele kan nemt udskiftes og vi kan levere reservedele til produkter der er mere end 10 år gamle. Det betyder forlænget levetid for legeredskaberne.
  4. Sikrer holdbare løsninger. Vi anvender Robiniatræ og fyrretræ i vores produktion, som er langtidsholdbare løsninger og holder i mange år. Vi ser eksempler på at nogle legepladser fra vores største leverandør, Lappset, holder i +35 år.
  5. Genanvender materialer – Vi arbejder på en politik, hvor vi genbruger så meget af det sunde træ fra den gamle legeplads som muligt. Gamle robiniastolper kan f.eks. bruges til kantafgrænsninger. Vi kan rense gammelt sandkassesand, i stedet for at bortskaffe og købe nyt.

Hvad er vores Verdensmål?

11 (11.3): Vi støtter bymiljøer og lokalsamfund ved at skabe langsigtede legepladser, motions- og sportsmiljøer, der er inkluderende og tilgængelige for mennesker i alle aldre. Ansvarligt forbrug og produktion.  

12 (12.5): Et af vores nøgleprincipper er ansvarlig brug af naturressourcer, der understøtter fornuftig og bæredygtig udvikling. 
Vi stræber efter genanvendelse af kemikalier og råmaterialer i vores produktion. Vi arbejder derfor med verdensmål 12.5 om at reducere byggeaffald og genbruge. 

Hvor langt vi er på rejsen mod en gennemsigtig og bæredygtig plan?

I Maxplay har vi en række tiltag, som vi værner om. Vi er FCS-certificerede og vi leverer altid op til EN1176-77 sikkerhed, når vi producerer og bygger legepladser. Men selvfølgelig er der mere, som kan gøres for at bliver mere bæredygtige. Derfor arbejder vi også på at kortlægge vores klimaregnskab i Maxplay med henblik på at afdække hvor i vores produktion, montageafdeling, underleverandør, transport de primære muligheder for forbedringer ligger. Vi vil i første omgang dataindsamle og kortlægge vores klimaregnskab inden for Scope 1 & 2.

CASE: TYTTEBØVSEN – BÆREDYGTIGHED OG BIODIVERSITETSHJØRNE

Problematik: Børnene i institutionen Tyttebøvsen fik aldrig ‘jord under neglene’ og der var intet sted, hvor de kunne lære om naturen. Deres daværende legeplads var forældet og materialerne var faldefærdige, så der var behov for en bæredygtig læsning, så deres legeplads kunne holde i mange år fremadrettet.

Hvad gjorde vi?

Vi indsatte kompositsveller lavet af genbrugsplast rundt om på legepladsen. Man forlænger levetiden med flere år ved at bruge genbrugsplastsveller ifht. træsveller, som med tiden rådner. Derudover skabte vi et biodiversitetshjørne i et flisebelagt ubenyttet hjørne af Tyttebøvsen. Her monterede vi en insekttavle, fuglehuse, insekthotel og en stor åben kompostkasse med plexiglas i siden hvor børnene kunne følge med i myrernes arbejde med haveaffaldet. Vi blotlagde jord i midten af legepladsen og de gamle rådne egesveller blev lagt så et miljø for bænkebidere kunne blive skabt.

Resultatet: Tyttebøvsen har nu en legeplads, som kan holde i mange år fremadrettet. Derudover lære børnene nu om biodiversitet, kompost og og dyrearter helt ned til1 års alderen. Det giver børnene en større forståelse for naturen, dens mangfoldighed at lære om forskellige planter og dyr.